Boršč
Související produkty
Detailní popis produktu
Na talíři se mezi jinými polévkami vyjímá svou výraznou červenou barvou, chuťové buňky zase omámí bohatá chuť. Poctivý boršč nadchne vaše smysly, zasytí a je plný vitamínů a minerálů. Zvláště v chladnějších časech dodá vitalitu do vašeho dne.
Postup:
1. Maso, zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na kostky, nakrouháme zelí, prolisujeme česnek a nastrouháme řepu.
2. Vše vložíme do Pomalého hrnce, přidáme koření a vývar - tak, aby zelenina byla mírně nad hladinou.
3. Vaříme 6 hodin na vyšší stupeň. V polovině vaření přilijeme 0,5 litru vroucího vývaru, můžeme přidat 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody.
4. Nakonec zakápneme citronem a dle potřeby dochutíme.
Ingredience
300 - 500 g hovězího |
300 - 500 g vepřové pleci |
1 větší libová klobása |
2 hovězí kosti |
500 g hlávkového zelí |
250 g očištěné řepy |
1 středně velká cibule |
1 větší mrkev |
1 petržel |
1/4 celeru |
2 střední brambory |
3 stroužky česneku |
2 lžíce soli |
pepř mletý |
10 - 15 kuliček celého pepře |
5 - 7 kuliček nového koření |
4 bobkové listy |
2 lžíce cukru |
700 - 800 ml vývaru nebo bujón |
140 g rajského protlaku |
citron dle chuti |
K podávání: zakysaná smetana, petřzelka |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 6 |
Délka přípravy: | 6 hod. |
Obsahuje: | hovězí maso, červená řepa, hlávkové zelí |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.