Boršč

0,10 Kč
Skladem

Na talíři se mezi jinými polévkami vyjímá svou výraznou červenou barvou, chuťové buňky zase omámí bohatá chuť. Poctivý boršč nadchne vaše smysly, zasytí a je plný vitamínů a minerálů. Zvláště v chladnějších časech dodá vitalitu do vašeho dne.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Na talíři se mezi jinými polévkami vyjímá svou výraznou červenou barvou, chuťové buňky zase omámí bohatá chuť. Poctivý boršč nadchne vaše smysly, zasytí a je plný vitamínů a minerálů. Zvláště v chladnějších časech dodá vitalitu do vašeho dne.

mceclip0-309  mceclip1-147

Postup:

1. Maso, zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na kostky, nakrouháme zelí, prolisujeme česnek a nastrouháme řepu.

2. Vše vložíme do Pomalého hrnce, přidáme koření a vývar - tak, aby zelenina byla mírně nad hladinou.

3. Vaříme 6 hodin na vyšší stupeň. V polovině vaření přilijeme 0,5 litru vroucího vývaru, můžeme přidat 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody.

4. Nakonec zakápneme citronem a dle potřeby dochutíme.

Ingredience

300 - 500 g hovězího
300 - 500 g vepřové pleci
1 větší libová klobása
2 hovězí kosti
500 g hlávkového zelí
250 g očištěné řepy
1 středně velká cibule
1 větší mrkev
1 petržel
1/4 celeru
2 střední brambory
3 stroužky česneku
2 lžíce soli
pepř mletý
10 - 15 kuliček celého pepře
5 - 7 kuliček nového koření
4 bobkové listy
2 lžíce cukru
700 - 800 ml vývaru nebo bujón
140 g rajského protlaku
citron dle chuti
K podávání: zakysaná smetana, petřzelka

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 6 hod.
Obsahuje: hovězí maso, červená řepa, hlávkové zelí
Stupeň přípravy: HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: