FAQ
Má nějaký pomalý hrnec funkci odloženého startu?
Primární snahou společnosti Crockpot je maximální bezpečnost uživatelů. Při pokojové teplotě dochází zejména u masa a ryb k rychlému množení mikroorganismů a bakterií s negativním vlivem na čerstvost a kvalitu použitých potravin. Z tohoto důvodu Crockpot využití odloženého startu u pomalého vaření nedoporučuje a hrnce nejsou touto funkcí standardně vybaveny.
Funkcí odloženého startu jsou vybaveny pouze multifunkční hrnce Crockpot. Funkce DELAY (zpoždění) není dostupná u nastavení BROWN/SAUTÉ, KEEP WARM, YOGURT, SIMMER a SOUS VIDE (rychlé opékání / restování, udržování teploty, jogurt, mírný var a sous-vide.
V čem se liší stupně HIGH a LOW a při jaké teplotě vaří?
Při vaření v pomalých hrncích Crockpot jsou suroviny zpracovávány při teplotách těsně pod bodem varu. To se týká obou stupňů vaření, tedy jak HIGH tak i LOW.
Stupně se liší v rychlosti náběhu na cílovou teplotu, která se obvykle pohybuje mezi 86-97 °C a závisí mimo jiné i na obsahu a množství potravin. Stupeň HIGH je naprogramován na rychlejší náběh, a proto je jídlo uvařené dříve. U stupně LOW dochází k velmi pozvolnému zvyšování teploty a cílová teplota těsně pod bodem varu je dosažena později.
Je možné během vaření nadzvedávat poklici?
Pomalý hrnec není nutné v průběhu vaření otvírat. Pokud poklici často nadzvedáváte, uniká pára a může se tak o něco prodloužit doba vaření. V první hodině vaření by se neměla zvedat vůbec.
Lze vnitřní nádobu s povrchem DuraCeramic mýt v myčce?
Ano, výrobce uvádí, že je to možné. My ale doporučujeme mýt nádobu ručně jemnými mycími prostředky.
Lze vnitřní keramickou nádobu mýt v myčce?
Ano, bez problému můžete všechny keramické nádoby pravidelně umývat v myčce na nádobí.
Mohu do pomalého hrnce vložit maso i s přílohou (např. brambory) ve stejný čas anebo přidat brambory později?
Ano, maso můžete vložit do pomalého hrnce dohromady v jeden čas i s bramborami či zeleninou. Naopak se chutě promísí.