Hlívový guláš

0,10 Kč
Skladem

Když je venku chladno, tělo si říká o zahřátí. A máloco umí prohřát tak pěkně jako pikantní gulášek. Tento hlívový vás navíc může pomoci ochránit před nachlazením a udržet vás během zimních měsíců v plné síle. Třeba i vegansky!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Když je venku chladno, tělo si říká o zahřátí. A máloco umí prohřát tak pěkně jako pikantní gulášek. Tento hlívový vás navíc může pomoci ochránit před nachlazením a udržet vás během zimních měsíců v plné síle. Třeba i vegansky!

PXL_20231109_112213746 PXL_20231109_112910254 (1)  PXL_20231109_125332001

Postup:

1. Vnitřní nádobu hrnce rozpalte na plotně a nalijte do ní olej. Nadrobno nakrájenou cibuli přidejte do hrnce, prosolte a smažte velmi pozvolna dohněda asi 15 minut.
 
2. Očištěnou hlívu a papriku pokrájejte na proužky, česnek nasekejte najemno a oškrábané brambory nastrouhejte nahrubo.
 

3.  Ve chvíli, kdy je cibulový základ krásně hnědý, přidejte do hrnce i hlívu, papriku a česnek. Pár minut opékejte, přidejte i protlak, koření, ještě trochu soli a bylinky.

4. Směs promíchejte, přidejte cca 1,2l vody a nastrouhané brambory. Znovu promíchejte a přiklopte poklicí.

5. Na hrnci nastavte vyšší stupeň na 4 hodiny. Na závěr můžete dochutit solí, případně zjemnit rostlinnou smetanou.

 

 

Ingredience

4 cibule
6 stroužků česneku
2 papriky kapie
600 g hlívy ústřičné
2 lžíce sladké papriky
1 lžíce gulášové papriky
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky mletého chilli (nebo dle chuti)
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce sušené majoránky
1 lžíce sušeného rozmarýnu
70 g rajského protlaku
3 střední brambory
1 lžíce ghí
1 lžíce rostlinného oleje
sůl

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 5 - 6
Délka přípravy: 4 hod.
Obsahuje: hlíva ústřičná
Stupeň přípravy: HIGH
Nevyplňujte toto pole:
HV Avatar autora pomoc 12.11.2024 17:45
Dnes jsem dostala pomalý hrnec. Má někdo recept ne něco co nepokazím. Dnes zkouším polévku-vývar. Na tom se snad nedá nic pokazit. Jinak dělám ráda omáčky a různé variace zapečených brambor. Tak díky
Odpovědět
PD Avatar autora Recepty 13.11.2024 08:05
Dobrý den, vaření v pomalém hrnci je celkově snadné. V naší kategorii Recepty najdete spoustu tipů na jednoduchá jídla. Můžete třeba vyzkoušet rajskou omáčku z celých rajčat. Jednoduchá a moc dobrá. Recept najdete zde: https://www.pomalyhrnec.cz/rajska-omacka-z-celych-cerstvych-rajcat/