Hovězí guláš

0,10 Kč
Skladem

Tradiční hovězí guláš si spousta lidí raději užívá jen při návštěvě restaurace. Někdo se přípravě hovězího vyhýbá úplně. Pokud se také obáváte tuhého masa a zoufalství nad slabou omáčkou, tento recept na pomalu tažený hovězí guláš je tu právě pro vás. Ač je příprava pokrmů v CrockPotu standardně velmi jednoduchá - vložit, zapnout a jít, doporučujeme nevynechat základ každého dobrého guláše - spoustu orestované cibule.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční hovězí guláš si spousta lidí raději užívá jen při návštěvě restaurace. Někdo se přípravě hovězího vyhýbá úplně. Pokud se také obáváte tuhého masa a zoufalství nad slabou omáčkou, tento recept na pomalu tažený hovězí guláš je tu právě pro vás. Ač je příprava pokrmů v CrockPotu standardně velmi jednoduchá - vložit, zapnout a jít, doporučujeme nevynechat základ každého dobrého guláše - spoustu orestované cibule.

 78BC3A62-53A1-4635-BA6C-C345CF321849

Postup:

1. Jednodušší verze: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, hovězí maso na větší kostky.

2. Vše vložíme do Pomalého hrnce, osolíme, přidáme pepř, kmín, červenou papriku, bobkový list a nové koření. Zalijeme vývarem a přidáme tvrdý chléb nebo nastrouhanou bramboru na zahuštění. Kdo má rád pikantní guláš, může přidat chilli.

3. Maso necháme dusit na vyšším stupni 4 hodiny nebo dokud nezměkne.

4. Nakonec přidáme česnek a majoránku, případně jíšku z mouky a másla, pokud jsme předtím nezahušťovali chlebem či bramborou. Necháme ještě 30 minut povařit.

5. Složitější verze, která ale stojí za to: Cibuli nejprve na másle či sádle orestujeme a necháme pomalu za průběžného míchání zkaramelizovat. Trvá to asi 10 - 15 minut, ale výsledek dodá omáčce plnou bohatou chuť, krásnou barvu a vyzdvihne guláš na jinou úroveň.

6. Zkaramelizovanou cibuli lze rovnou zaprášit moukou, ještě lehce zasmahnout a přidat do hrnce pod maso, ale není to nutné - chleba i brambora poslouží k zahuštění také skvěle. Další postup už je stejný jako v jednodušší verzi.

Ingredience

1 kg hovězí kližky
3 lžíce másla/sádla
1 kg cibule
250 g uzené slaniny/špeku
sůl
5 - 6 kuliček pepře
1 lžička drceného kmínu
2 - 3 kuličky nového koření
2 lžíce sladké papriky
3 stroužky česneku
2 - 3 bobkové listy
800 ml hovězí vývar
2 lžíce protlaku
1 lžíce majoránky
Na zahuštění:
1 rozdrobený krajíc staršího chleba
nebo 1 střední brambora nastrouhaná najemno
nebo 4 lžíce hladké mouky
3 lžíce másla nebo oleje

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 4,5 hod.
Obsahuje: hovězí kližka
Stupeň přípravy: HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: