Hovězí kližka na kořenové zelenině
Související produkty
Detailní popis produktu
Skvělý nápad na nedělní oběd – pomalená hovězí kližka na voňavé kořenové zelenině. 🍖🥕 Kombinace s vínem dodá celému jídlu šmrnc. jako příloha se hodí šťouchané brambory.
Postup:
1. Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli oloupeme, česnek necháme ve slupce. Vše nakrájíme na větší kousky.
2. Maso nakrájíme na kousky cca 5x5x cm.
3. Ve varné nádobě na plotně (musí k tomu být určená) rozehřejeme ghí a osmahneme na něm zeleninu.
4. Přidáme houby, skořici, bobkový list a rozmarýn.
5. Maso zasypeme moukou a promícháme. Přidáme k zelenině. Zalijeme vínem, rajčaty a protlakem.
6. Nádobu přesuneme do základny pomalého hrnce a přidáme česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Promícháme a přiklopíme pokličkou.
7. Vaříme na stupeň LOW po dobu 7 hodin.
8. Podávat můžeme se šťouchanými bramborami.
Ingredience
0,5 kg hovězí kližky |
1 lžíce ghí |
2 cibule |
1 petžel |
1 červená řepa |
hrst sušených hub |
400 g rajčat v plechovce |
400 g rajčatového protlaku |
0,5 l růžového vína |
1 lžička rozmarýnu |
2 - 3 bobkové listy |
1 svítek skořice |
2 lžíce mouky |
sůl, pepř |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 6 |
Délka přípravy: | 4,5 hod. |
Obsahuje: | hovězí kližka |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.