Hovězí kližka na kořenové zelenině

0,10 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Skvělý nápad na nedělní oběd – pomalená hovězí kližka na voňavé kořenové zelenině. 🍖🥕 Kombinace s vínem dodá celému jídlu šmrnc. jako příloha se hodí šťouchané brambory.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skvělý nápad na nedělní oběd – pomalená hovězí kližka na voňavé kořenové zelenině. 🍖🥕 Kombinace s vínem dodá celému jídlu šmrnc. jako příloha se hodí šťouchané brambory.

 

Postup:

1. Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli oloupeme, česnek necháme ve slupce. Vše nakrájíme na větší kousky.

2. Maso nakrájíme na kousky cca 5x5x cm.

3. Ve varné nádobě na plotně (musí k tomu být určená) rozehřejeme ghí a osmahneme na něm zeleninu.

4. Přidáme houby, skořici, bobkový list a rozmarýn.

5. Maso zasypeme moukou a promícháme. Přidáme k zelenině. Zalijeme vínem, rajčaty a protlakem.

6. Nádobu přesuneme do základny pomalého hrnce a přidáme česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Promícháme a přiklopíme pokličkou.

7. Vaříme na stupeň LOW po dobu 7 hodin.

8. Podávat můžeme se šťouchanými bramborami.

Ingredience

0,5 kg hovězí kližky
1 lžíce ghí
2 cibule
1 petžel
1 červená řepa
hrst sušených hub
400 g rajčat v plechovce
400 g rajčatového protlaku
0,5 l růžového vína
1 lžička rozmarýnu
2 - 3 bobkové listy
1 svítek skořice
2 lžíce mouky
sůl, pepř

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 4,5 hod.
Obsahuje: hovězí kližka
Stupeň přípravy: HIGH
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola