Hovězí na česneku
Související produkty
Detailní popis produktu
Hledáte recept na neodolatelné, měkké hovězí, které se rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte jednoduché hovězí na česneku v pomalém hrnci.
Postup:
1. Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno. Česnek také zbavíme slupky a prolisujeme ho.
2. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Maso osolíme a posypeme mletým pepřem a česnekem. Necháme alespoň hodinu odležet. Můžeme nechat přikryté i přes noc v lednici.
3. Pokud máte nádobu pomalého hrnce vhodnou na sporák, cibulku i maso připravte přímo v nádobě. V případě, že nádoba vhodná na sporák není, použijeme pánev, na které usmažíme cibulku do zlatova na malé lžíci oleje, vyndáme ji, přidáme ještě trochu oleje a opečeme maso. Maso opečeme zprudka, aby nezačalo pouštět šťávu.
4. Do nádoby pomalého hrnce vložíme cibulku, rajčatový protlak a maso. Zalijeme vodou nebo vývarem.
5. Vaříme na první stupeň 7 hodin. Maso je hotové, jakmile jde snadno rozpůlit vidličkou.
6. Maso podáváme s rýží případně těstovinami, vařenými brambory nebo hranolkami z trouby. Přidáme zeleninu vařenou v páře například brokolici, nebo směs mrkve, hrášku a zelených fazolek. Tím získáme komplexní jídlo plné bílkovin a také vlákniny.
Ingredience
800 g hovězího karabáčku nebo plece |
4 stroužky česneku |
1 cibule |
rajský protlak 1 lžička |
2 lžíce oleje |
sůl |
čerstvě mletý pepř |
300 ml vody nebo vývaru |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4 |
Délka přípravy: | 7 hod. |
Obsahuje: | hovězí maso |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.