Hovězí na česneku

0,10 Kč
Momentálně nedostupné

Hledáte recept na neodolatelné, měkké hovězí, které se rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte jednoduché hovězí na česneku v pomalém hrnci.

IMG_0973

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hledáte recept na neodolatelné, měkké hovězí, které se rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte jednoduché hovězí na česneku v pomalém hrnci.

Postup:

1. Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno. Česnek také zbavíme slupky a prolisujeme ho.

2. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Maso osolíme a posypeme mletým pepřem a česnekem. Necháme alespoň hodinu odležet. Můžeme nechat přikryté i přes noc v lednici.

3. Pokud máte nádobu pomalého hrnce vhodnou na sporák, cibulku i maso připravte přímo v nádobě. V případě, že nádoba vhodná na sporák není, použijeme pánev, na které usmažíme cibulku do zlatova na malé lžíci oleje, vyndáme ji, přidáme ještě trochu oleje a opečeme maso. Maso opečeme zprudka, aby nezačalo pouštět šťávu. 

4. Do nádoby pomalého hrnce vložíme cibulku, rajčatový protlak a maso. Zalijeme vodou nebo vývarem. 

5. Vaříme na první stupeň 7 hodin. Maso je hotové, jakmile jde snadno rozpůlit vidličkou.

6. Maso podáváme s rýží případně těstovinami, vařenými brambory nebo hranolkami z trouby. Přidáme zeleninu vařenou v páře například brokolici, nebo směs mrkve, hrášku a zelených fazolek. Tím získáme komplexní jídlo plné bílkovin a také vlákniny.

Ingredience

800 g hovězího karabáčku nebo plece
4 stroužky česneku
1 cibule
rajský protlak 1 lžička
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
300 ml vody nebo vývaru

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 7 hod.
Obsahuje: hovězí maso
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola