Hovězí plátky s rajčaty a kapary

0,10 Kč
Momentálně nedostupné

Hledáte recept na něco netradičního z pomalého hrnce? Vyzkoušejte hovězí s rajčaty a kapary.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hledáte recept na něco netradičního z pomalého hrnce? Vyzkoušejte hovězí s rajčaty a kapary.

Postup:

1. Nejdříve začnete přípravou na špikování masa. Slaninu nakrájejte na špalíčky o velikosti hrany zhruba jeden centimetr, a pokud máte čas, dejte takto připravené špalíčky na chvíli do mrazáku. Díky tomu slanina krásně zpevní a bude se vám s ní maso lépe špikovat. Do masa udělejte zářez dostatečně velký na to, abyste do něj vložili slaninu, a několika špalíčky maso takto prošpikujte. Poté jej osolte a opepřete. Pokud chcete úhledný balíček, můžete jej i svázat do provázku.

2. Zbytek slaniny, která se nevešla do masa, nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak najemno nasekejte i cibuli. Rozpalte pánev či nádobu přístroje (můžete přidat i malé množství tuku, u slaniny to ale není nutně potřeba) a začněte v ní opékat slaninu a cibuli. Až začne směs chytat barvu, přidejte prošpikované maso a ze všech stran jej do zlatova opečte. Poté odstavte, přesuňte do nádoby přístroje a přidejte ostatní ingredience – kapary včetně nálevu, rajčatový protlak, víno a rozmarýn. Promíchejte, přiklopte poklicí a zapněte přístroj na 8 hodin low.

3. Po dokončení vaření vyjměte bylinky, maso nakrájejte na plátky a podávejte s noky, bramborovou kaší či těstovinami.

Ingredience

800 g hovězí kýty či zadního
150 g slaniny vcelku
100 g kapary ve sladkokyselém nálevu
1 červená cibule
140 g (1 větší plechovka) rajčatového protlaku
olej dle potřeby
2 snítky rozmarýnu
sůl a pepř dle chuti

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 8 hod.
Obsahuje: hovězí maso, kapary
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola