Hovězí plátky s rajčaty a kapary
Související produkty
Detailní popis produktu
Hledáte recept na něco netradičního z pomalého hrnce? Vyzkoušejte hovězí s rajčaty a kapary.
Postup:
1. Nejdříve začnete přípravou na špikování masa. Slaninu nakrájejte na špalíčky o velikosti hrany zhruba jeden centimetr, a pokud máte čas, dejte takto připravené špalíčky na chvíli do mrazáku. Díky tomu slanina krásně zpevní a bude se vám s ní maso lépe špikovat. Do masa udělejte zářez dostatečně velký na to, abyste do něj vložili slaninu, a několika špalíčky maso takto prošpikujte. Poté jej osolte a opepřete. Pokud chcete úhledný balíček, můžete jej i svázat do provázku.
2. Zbytek slaniny, která se nevešla do masa, nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak najemno nasekejte i cibuli. Rozpalte pánev či nádobu přístroje (můžete přidat i malé množství tuku, u slaniny to ale není nutně potřeba) a začněte v ní opékat slaninu a cibuli. Až začne směs chytat barvu, přidejte prošpikované maso a ze všech stran jej do zlatova opečte. Poté odstavte, přesuňte do nádoby přístroje a přidejte ostatní ingredience – kapary včetně nálevu, rajčatový protlak, víno a rozmarýn. Promíchejte, přiklopte poklicí a zapněte přístroj na 8 hodin low.
3. Po dokončení vaření vyjměte bylinky, maso nakrájejte na plátky a podávejte s noky, bramborovou kaší či těstovinami.
Ingredience
800 g hovězí kýty či zadního
|
150 g slaniny vcelku |
100 g kapary ve sladkokyselém nálevu |
1 červená cibule |
140 g (1 větší plechovka) rajčatového protlaku |
olej dle potřeby |
2 snítky rozmarýnu |
sůl a pepř dle chuti |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4 |
Délka přípravy: | 8 hod. |
Obsahuje: | hovězí maso, kapary |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.