Hovězí plátky v chlebu

0,10 Kč
Skladem

Chlapi, ruku na srdce. Ať už jde o rodinnou sešlost nebo prostě pánskou jízdu, občas je potřeba zakousnout se do pořádného kusu masa a hlavně se s tím tak moc nemazat. A přesto.. Pravý pán kuchyně má vždycky v rukávu něco extra.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chlapi, ruku na srdce. Ať už jde o rodinnou sešlost nebo prostě pánskou jízdu, občas je potřeba zakousnout se do pořádného kusu masa a hlavně se s tím tak moc nemazat. A přesto... Pravý pán kuchyně má vždycky v rukávu něco extra.

IMG_1141 IMG_1143 IMG_1146

Postup:

1. Hovězí krk ve všech stran ochuťte solí a pepřem. Nádobu z CrockPotu vyndejte na plotnu a zahřejte ji. Vlijte olivový olej a na něm ze všech stran opečte hovězí krk. Vsypejte oloupané cibule. Ty menší můžete nechat vcelku, větší překrojte na polovinu nebo čtvrtinu.

2. Přidejte nasekaný česnek (4 stroužky) a společně opékejte asi pět minut. Vlijte červené víno, které nechejte prudkým varem téměř všechno odpařit. Nádobu vraťte na základnu pomalého hrnce, přidejte čerstvý tymián a přibližně 1 dcl vody nebo vývaru. Přiklopte poklicí a zapněte na nižší teplotu (LOW). Čas nastavte na 6 hodin. Po této době ještě zapněte vyšší teplotu (HIGH) na další hodinu.

3. Když je maso hotové, vyndejte ho z výpeku. Opět vraťte vnitřní nádobu na plotnu a prudkým varem zredukujte výpek tak, aby v něm bylo minimum tekutiny. Vyberte cibule a v hrnci nechejte jen malé množství husté šťávy, která vám zbyla po vyvaření. Cibuli nechejte vychladnout. Spolu s jedním prolisovaným stroužkem česneku vmíchejte do majonézy. Ještě můžete ochutit solí a pepřem. Maso nakrájejte na tenké plátky, které vraťte do vnitřní nádoby pomalého hrnce se zbylým výpekem. Opatrně promíchejte. Maso se šťávou krásně obalí.

4. Plátky chleba opečte pod grilem nebo v toustovači. Namažte cibulovou majonézou, na ni položte maso a na horké maso dejte ihned také plátek goudy. Posypejte nasekanou petrželkou. Přiklopte druhou částí chleba. Ihned podávejte.

Ingredience

1 kg hovězího krku
250 g menších cibulí
4 + 1 stroužek česneku
200 ml červeného vína
olivový olej
sůl a pepř
čerstvý tymián
300 g majonézy
150 g goudy
čerstvá petrželka
kváskový chleba

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 6-8
Délka přípravy: 6 + 1 hodina
Obsahuje: hovězí maso, červené víno
Stupeň přípravy: High a Low

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: