Hovězí vývar z kostí
Související produkty
Detailní popis produktu
Pomalu tažený hovězí vývar je ideální pro ty, kdo milují hlubokou, bohatou chuť. Příprava v pomalém hrnci zajišťuje, že se všechny chutě postupně propojí a výsledek je nezapomenutelný. Stačí ho nechat přes noc a ráno vás přivítá úžasná vůně domácího vývaru.
Postup:
1. Hovězí kosti si dáme do vnitřní nádoby od pomalého hrnce. Troubu si rozpálíme na 200 stupňů a kosti v ní necháme 25-30 minut zapéct.
2. Poté dáme nádobu do hrnce, zalijeme horkou vodou a nastavíme program. Já dělám tuto polévku na režim low na 10 hodin. Přidáme ještě rozpůlenou cibuli (i se slupkou), osolíme a přidáme koření. Já mám nejradši 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1 celý kardamom a 1 kafírový list.
3. Po 10 hodinách máte krásný čistý vývar, který nezapomeňte zcedit. Pokud je ve vývaru hodně tuku, nechte ho stoupnout na povrch a pomocí lžíce odeberte. Kosti si vyndejte. Pokud na nich máte i trochu masa, oberte ho a přidejte do polévky.
TIP: Do vývaru nejraději přidávám kořenovou zeleninu, kterou si nakrájím na julienne nudličky a orestuji na přepuštěném másle. K tomu si můžete přidat třeba domácí nudle nebo bylinkové kapání.
Ingredience
- 750-1000 g hovězích kostí (případně směsi kostí a masa vhodných na polévku)
- 2 litry vody
- 1 střední cibule
- sůl
- koření (pepř, bobkový list, nové koření, kardamom, kafírový list)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí jídla: | 6-8 |
Délka přípravy: | 10 h |
Obsahuje: | hovězí maso |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.