Hovězí vývar z kostí

0,10 Kč
Skladem

Pomalu tažený hovězí vývar je ideální pro ty, kdo milují hlubokou, bohatou chuť. Příprava v pomalém hrnci zajišťuje, že se všechny chutě postupně propojí a výsledek je nezapomenutelný. Stačí ho nechat přes noc a ráno vás přivítá úžasná vůně domácího vývaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pomalu tažený hovězí vývar je ideální pro ty, kdo milují hlubokou, bohatou chuť. Příprava v pomalém hrnci zajišťuje, že se všechny chutě postupně propojí a výsledek je nezapomenutelný. Stačí ho nechat přes noc a ráno vás přivítá úžasná vůně domácího vývaru.

 IMG_1721 IMG_1719

Postup:

1. Hovězí kosti si dáme do vnitřní nádoby od pomalého hrnce. Troubu si rozpálíme na 200 stupňů a kosti v ní necháme 25-30 minut zapéct.

2. Poté dáme nádobu do hrnce, zalijeme horkou vodou a nastavíme program. Já dělám tuto polévku na režim low na 10 hodin. Přidáme ještě rozpůlenou cibuli (i se slupkou), osolíme a přidáme koření. Já mám nejradši 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1 celý kardamom a 1 kafírový list.

3. Po 10 hodinách máte krásný čistý vývar, který nezapomeňte zcedit. Pokud je ve vývaru hodně tuku, nechte ho stoupnout na povrch a pomocí lžíce odeberte. Kosti si vyndejte. Pokud na nich máte i trochu masa, oberte ho a přidejte do polévky.

TIP: Do vývaru nejraději přidávám kořenovou zeleninu, kterou si nakrájím na julienne nudličky a orestuji na přepuštěném másle. K tomu si můžete přidat třeba domácí nudle nebo bylinkové kapání.

Ingredience

  • 750-1000 g hovězích kostí (případně směsi kostí a masa vhodných na polévku)
  • 2 litry vody
  • 1 střední cibule
  • sůl
  • koření (pepř, bobkový list, nové koření, kardamom, kafírový list)

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí jídla: 6-8
Délka přípravy: 10 h
Obsahuje: hovězí maso
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: