Hovězí žebra
Související produkty
Detailní popis produktu
Kdo by je nemiloval. Hovězí žebra symbolizují klasiku, která skvěle chutná s brambory i křupavým chlebem. V tomto článku vám prozradíme recept na žebra v lahodné marinádě, která si snadno zamilujete. Navíc díky pomalé přípravě maso doslova odpadává od kosti.
Postup:
1. Připravíme si marinádu na žebra. Se sójovou omáčkou společně smícháme marmeládu, BBQ omáčku, česnek, hořčici, křen a sůl.
2. V této směsi necháme marinovat žebra. Musí být ze všech stran obalená marinádou.
3. Žebra skládáme masitější stranou směrem ke dnu.
4. Pustíme Pomalý hrnec na II. stupeň na 30 min.
5. Poté na I. stupeň 6 hodin.
6. Zbývající marinádu povaříme na pánvi a přidáme škrob.
7. Hotová žebra přelijeme připravenou omáčkou.
Ingredience
1 kg hovězích žeber |
1/4 šálku sojové omáčky |
1/2 šálku pomerančové marmelády |
1/3 šálku BBQ (barbeque) omáčky |
1 lžička křenu |
1 lžička dijonské hořčice |
1/2 lžičky soli |
1 lžička škrobu |
česnek |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4 |
Délka přípravy: | 6,5 hod |
Obsahuje: | hovězí žebra |
Stupeň přípravy: | High a Low |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář