Hrášková polévka

0,10 Kč
Skladem

Klasický hráškový krém patří mezi oblíbené polévky v průběhu celého roku. Pokud chcete dosáhnout plné chuti, doporučujeme jej připravovat v pomalém hrnci. Na závěr můžete přidat křupavé krutony nebo třeba čerstvě nasekané bylinky.  

Detailní informace

Detailní popis produktu

Klasický hráškový krém patří mezi oblíbené polévky v průběhu celého roku. Pokud chcete dosáhnout plné chuti, doporučujeme jej připravovat v pomalém hrnci. Na závěr můžete přidat křupavé krutony nebo třeba čerstvě nasekané bylinky.  

mceclip0-208

 Postup:

1. Do pomalého hrnce CrockPot dáme hrášek, pokrájené brambory, máslo, cibuli, česnek a koření.
 
2. Vše zalijeme vývarem.
 

3. Po 2 hodinách vaření přidáme mátu a petržel a vše rozmixujeme.

4. 1 hodinu před koncem nastaveného času do polévky přidáme smetanu (ne dříve, mohla by se srazit) a vaříme ještě poslední hodinu.

5. Polévku při servírování můžeme ozdobit lístky máty anebo ozvláštnit Balkánským sýrem nebo sýrem Feta.

 

 

Ingredience

1 cibule na kostičky
1 stroužek česnek na plátky
1 středně velká brambora oloupaná, na kostky
500 ml zeleninového vývaru
300 g mraženého hrášku
100 g hladkolisté petrželky
2 snítky listy máty
100 ml 40 % smetana
100 g máslo
čerstvě mletý pepř
sůl

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí jídla: 4
Délka přípravy: 3 hod
Stupeň přípravy: HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: