Hrášková polévka
Související produkty
Detailní popis produktu
Klasický hráškový krém patří mezi oblíbené polévky v průběhu celého roku. Pokud chcete dosáhnout plné chuti, doporučujeme jej připravovat v pomalém hrnci. Na závěr můžete přidat křupavé krutony nebo třeba čerstvě nasekané bylinky.
Postup:
1. Do pomalého hrnce CrockPot dáme hrášek, pokrájené brambory, máslo, cibuli, česnek a koření.
2. Vše zalijeme vývarem.
3. Po 2 hodinách vaření přidáme mátu a petržel a vše rozmixujeme.
4. 1 hodinu před koncem nastaveného času do polévky přidáme smetanu (ne dříve, mohla by se srazit) a vaříme ještě poslední hodinu.
5. Polévku při servírování můžeme ozdobit lístky máty anebo ozvláštnit Balkánským sýrem nebo sýrem Feta.
Ingredience
1 cibule na kostičky |
1 stroužek česnek na plátky |
1 středně velká brambora oloupaná, na kostky |
500 ml zeleninového vývaru |
300 g mraženého hrášku |
100 g hladkolisté petrželky |
2 snítky listy máty |
100 ml 40 % smetana |
100 g máslo |
čerstvě mletý pepř |
sůl |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí jídla: | 4 |
Délka přípravy: | 3 hod |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář