Hustá hovězí polévka
Související produkty
Detailní popis produktu
Vydatná a hustá polévka, která báječně poslouží jako hlavní chod oběda či večeře a zahřeje po procházce mrazivou krajinou nebo vánočních trzích.
Postup:
1. Vnitřní nádobu z pomalého hrnce dejte na plotnu a zahřejte. Přidejte do ní sádlo a opečte na něm všechny kousky masa i kostí. Pěkně dotmava, ať má polévka krásnou barvu.
2. Vraťte vnitřní nádobu do základny pomalého hrnce CrockPot.
3. Přidejte očištěnou a nakrájenou zeleninu, všechno koření a 1 lžíci soli. Zalijte vodou do maxima. Zapněte na nižší teplotu (LOW) a vařte 6 hodin. Poté změňte na vyšší teplotu (HIGH) a vařte další 2 hodiny.
4. Polévku sceďte. Zeleninu a maso nechejte stranou, čirou polévku vraťte do pomalého hrnce a přidejte nakrájené brambory. Do hrnce dejte také obrané a nakrájené maso a všechnu vařenou zeleninu, kterou jste rozmačkali vidličkou nebo nastrouhali. Vařte na vyšší teplotu (HIGH), dokud nebudou brambory měkké. Poté v polévce ještě rozmíchejte rozšlehaná vejce.
5. Ihned podávejte, můžete ještě posypat čerstvými bylinkami – tymiánem nebo petrželkou.
Ingredience
1,5 kg hovězího na polévku – ideální je 1:1 maso a kosti |
2 velké mrkve |
1/4 celeru |
1 velká cibule |
kus pórku |
4 stroužky česneku |
1 lžíce soli |
10 kuliček černého pepře |
4 kuličky nového koření |
2 bobkové listy |
400 g brambor |
3 vejce |
kousek sádla |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí jídla: | 6-8 |
Délka přípravy: | 6 h + 2 h |
Obsahuje: | hovězí maso |
Stupeň přípravy: | LOW a HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.