Hustá hovězí polévka

0,10 Kč
Skladem

Vydatná a hustá polévka, která báječně poslouží jako hlavní chod oběda či večeře a zahřeje po procházce mrazivou krajinou nebo vánočních trzích.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vydatná a hustá polévka, která báječně poslouží jako hlavní chod oběda či večeře a zahřeje po procházce mrazivou krajinou nebo vánočních trzích.

IMG_1676 IMG_1977

Postup:

1. Vnitřní nádobu z pomalého hrnce dejte na plotnu a zahřejte. Přidejte do ní sádlo a opečte na něm všechny kousky masa i kostí. Pěkně dotmava, ať má polévka krásnou barvu.

2. Vraťte vnitřní nádobu do základny pomalého hrnce CrockPot.

3. Přidejte očištěnou a nakrájenou zeleninu, všechno koření a 1 lžíci soli. Zalijte vodou do maxima. Zapněte na nižší teplotu (LOW) a vařte 6 hodin. Poté změňte na vyšší teplotu (HIGH) a vařte další 2 hodiny.

4. Polévku sceďte. Zeleninu a maso nechejte stranou, čirou polévku vraťte do pomalého hrnce a přidejte nakrájené brambory. Do hrnce dejte také obrané a nakrájené maso a všechnu vařenou zeleninu, kterou jste rozmačkali vidličkou nebo nastrouhali. Vařte na vyšší teplotu (HIGH), dokud nebudou brambory měkké. Poté v polévce ještě rozmíchejte rozšlehaná vejce.

5. Ihned podávejte, můžete ještě posypat čerstvými bylinkami – tymiánem nebo petrželkou.

Ingredience

1,5 kg hovězího na polévku – ideální je 1:1 maso a kosti
2 velké mrkve
1/4 celeru
1 velká cibule
kus pórku
4 stroužky česneku
1 lžíce soli
10 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
400 g brambor
3 vejce
kousek sádla

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí jídla: 6-8
Délka přípravy: 6 h + 2 h
Obsahuje: hovězí maso
Stupeň přípravy: LOW a HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: