Kachna na pomerančích

0,10 Kč
Skladem

Máte chuť na něco opravdu výjimečného? Kachna na pomerančích připravená v pomalém hrnci je nejen luxusní pokrm, ale také překvapivě snadná na přípravu. Dokonalým doplňkem je nadýchaná bramborová kaše, která spolu s jemnou chutí kachny tvoří neodolatelnou kombinaci.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Máte chuť na něco opravdu výjimečného? Kachna na pomerančích připravená v pomalém hrnci je nejen luxusní pokrm, ale také překvapivě snadná na přípravu. Dokonalým doplňkem je nadýchaná bramborová kaše, která spolu s jemnou chutí kachny tvoří neodolatelnou kombinaci.

Návrh bez názvu - 2024-10-15T112740.398

Postup:

1. Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem z vrchu i zevnitř.  Dovnitř dáme česnek, rozmarýn a nakrájený pomeranč.

2. Ke kachně do Pomalého hrnce přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, rozmarýn, pomerančovou šťávu a zalijeme vínem.

3. Kachnu necháme 2,5 hodiny péct na II. stupeň. Poté k ní přidáme pomeranč nakrájený na plátky (lepší je použít oloupaný pomeranč, aby omáčka nezhořkla) a pečeme další 1 hodinu.

4. Po upečení můžeme kachnu dát na půl hodiny do trouby pod gril, pokud chceme, aby měla krásnou zlatavou barvu.

5. V malém kastrůlku rozpustíme cukr, přidáme trochu vody a nastrouhanou pomerančovou kůru. Povaříme asi 2 minuty a vzniklým karamelem polijeme upečenou kachnu.

6. Podáváme s růžičkovou kapustou osmahnutou se slaninou a poté zapečenou s parmazánem. Výborná je také s bramborovou kaší.

Ingredience

  • 1 kachna
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3–4 velké pomeranče
  • 1 dcl olivového oleje extra virgin
  • 1 cibule, 1 řapíkatý celer
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 100 g cukru
  • 1 dcl vody
  • sůl, pepř

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 3,5 hod.
Obsahuje: kachna
Stupeň přípravy: HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: