Kachna na pomerančích
Související produkty
Detailní popis produktu
Máte chuť na něco opravdu výjimečného? Kachna na pomerančích připravená v pomalém hrnci je nejen luxusní pokrm, ale také překvapivě snadná na přípravu. Dokonalým doplňkem je nadýchaná bramborová kaše, která spolu s jemnou chutí kachny tvoří neodolatelnou kombinaci.
Postup:
1. Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem z vrchu i zevnitř. Dovnitř dáme česnek, rozmarýn a nakrájený pomeranč.
2. Ke kachně do Pomalého hrnce přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, rozmarýn, pomerančovou šťávu a zalijeme vínem.
3. Kachnu necháme 2,5 hodiny péct na II. stupeň. Poté k ní přidáme pomeranč nakrájený na plátky (lepší je použít oloupaný pomeranč, aby omáčka nezhořkla) a pečeme další 1 hodinu.
4. Po upečení můžeme kachnu dát na půl hodiny do trouby pod gril, pokud chceme, aby měla krásnou zlatavou barvu.
5. V malém kastrůlku rozpustíme cukr, přidáme trochu vody a nastrouhanou pomerančovou kůru. Povaříme asi 2 minuty a vzniklým karamelem polijeme upečenou kachnu.
6. Podáváme s růžičkovou kapustou osmahnutou se slaninou a poté zapečenou s parmazánem. Výborná je také s bramborovou kaší.
Ingredience
- 1 kachna
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 3–4 velké pomeranče
- 1 dcl olivového oleje extra virgin
- 1 cibule, 1 řapíkatý celer
- 2 dcl suchého bílého vína
- 100 g cukru
- 1 dcl vody
- sůl, pepř
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4-6 |
Délka přípravy: | 3,5 hod. |
Obsahuje: | kachna |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.