Kotlety na houbách
Související produkty
Detailní popis produktu
Kotlety na houbách. To je taková klasika, která nikdy nezklame. Křehké maso, voňavé houby a jednoduchost přípravy – co víc si přát? Připravte si suroviny a pojďme na to, tenhle recept si zamilujete!
Postup:
1. Sušené houby zalijeme studenou vodou a necháme odpočívat.
2. Maso očistíme od šlach, nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme z obou stran. Každý kus osolíme, posypeme mletým pepřem a obalíme moukou.
3. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme. Pokud máme pomalý hrnec s nádobou pro sporák, restujeme cibuli přímo v nádobě, pokud máme model, který to neumožňuje, osmažíme ji na pánvi. Cibuli přendáme do misky. Na pánev nalijeme lžíci oleje a postupně opečeme z obou stran všechny kotlety.
4. Do pomalého hrnce vložíme smaženou cibuli, sušené houby (bez vody, ve které se máčely) a maso. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo ponořené.
5. Vaříme na druhý stupeň 2 hodiny nebo na první stupeň přibližně 3 - 4 hodiny.
6. Pokud chceme omáčku hustější, ale maso je již perfektně uvařené, vyndáme ho z omáčky a tu dál vaříme na druhý stupeň do požadované hustoty. Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.
Ingredience
- 600 g vepřových kotlet
- hladká mouka na obalení masa
- 1-2 hrsti sušených hub
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- cca 300 ml vody nebo vývaru
- špetka mletého nebo drceného kmínu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- vařená rýže nebo těstoviny
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4 |
Délka přípravy: | 2 hod |
Obsahuje: | vepřové maso, houby |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Kotlety na houbách v pomalém hrnci
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.