Kotlety na houbách

0,10 Kč
Momentálně nedostupné

Kotlety na houbách. To je taková klasika, která nikdy nezklame. Křehké maso, voňavé houby a jednoduchost přípravy – co víc si přát? Připravte si suroviny a pojďme na to, tenhle recept si zamilujete!

 

IMG_0858

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kotlety na houbách. To je taková klasika, která nikdy nezklame. Křehké maso, voňavé houby a jednoduchost přípravy – co víc si přát? Připravte si suroviny a pojďme na to, tenhle recept si zamilujete!

 

Postup:

1. Sušené houby zalijeme studenou vodou a necháme odpočívat.

2. Maso očistíme od šlach, nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme z obou stran. Každý kus osolíme, posypeme mletým pepřem a obalíme moukou.

3. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme. Pokud máme pomalý hrnec s nádobou pro sporák, restujeme cibuli přímo v nádobě, pokud máme model, který to neumožňuje, osmažíme ji na pánvi. Cibuli přendáme do misky. Na pánev nalijeme lžíci oleje a postupně opečeme z obou stran všechny kotlety.

4. Do pomalého hrnce vložíme smaženou cibuli, sušené houby (bez vody, ve které se máčely) a maso. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo ponořené.

5. Vaříme na druhý stupeň 2 hodiny nebo na první stupeň přibližně 3 - 4 hodiny.

6. Pokud chceme omáčku hustější, ale maso je již perfektně uvařené, vyndáme ho z omáčky a tu dál vaříme na druhý stupeň do požadované hustoty. Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami. 

Ingredience

  • 600 g vepřových kotlet
  • hladká mouka na obalení masa
  • 1-2 hrsti sušených hub
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • cca 300 ml vody nebo vývaru
  • špetka mletého nebo drceného kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • vařená rýže nebo těstoviny

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 2 hod
Obsahuje: vepřové maso, houby
Stupeň přípravy: HIGH

Kotlety na houbách v pomalém hrnci

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola