Králík na smetaně

0,10 Kč
Skladem

Poctivé domácí jídlo bez složité přípravy. Králík na smetaně s kořenovou zeleninou je klasika české kuchyně, která svou jemnou a zároveň bohatou chutí potěší každého. Tato verze receptu je připravena v pomalém hrnci, takže maso získá dokonalou křehkost a chutě se krásně prolnou. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Poctivé domácí jídlo bez složité přípravy. Králík na smetaně s kořenovou zeleninou je klasika české kuchyně, která svou jemnou a zároveň bohatou chutí potěší každého. Tato verze receptu je připravena v pomalém hrnci, takže maso získá dokonalou křehkost a chutě se krásně prolnou.

Postup:

1.  Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a posypeme s ní zeleninu.

2. Vnitřní nádobu pomalého hrnce se zeleninou a slaninou dáme na pár minut do trouby pod gril lehce zatáhnout. Ve chvíli, kdy začne zelenina zlátnout, vyndáme. 

3. Přidáme ostatní suroviny, osolíme maso, vše promícháme a vaříme na I. stupeň (LOW) 5-6 hodin. Po uvaření vyjmeme kuličky koření, maso a směs rozmixujeme. 

4. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a na II. stupeň (HIGH) vaříme bez pokličky ještě dalších 30 minut. Před smetanou můžeme ještě dosladit nebo okyselit citrónem, jak máme rádi. 

5. Ozdobíme brusinkovým terčem a podáváme s knedlíky nebo noky.

Ingredience

1 - 1,5 kg králičího masa
250 g slaniny
1/2 velké hlavy celeru
3 petržele
6 mrkví
2 menší cibule nebo 1 velká
1 lžička tymiánu
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
2 - 3 bobkové listy
1 lžíce jablečného octa
5 lžic cukru písek
1 lžíce sůl
200–400 g zakysané smetany
Citron, brusinky a šlehačka na ozdobení

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 5-6 h LOW + 0,5 h HIGH
Obsahuje: králík
Stupeň přípravy: LOW + HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: