Králík na smetaně
Související produkty
Detailní popis produktu
Poctivé domácí jídlo bez složité přípravy. Králík na smetaně s kořenovou zeleninou je klasika české kuchyně, která svou jemnou a zároveň bohatou chutí potěší každého. Tato verze receptu je připravena v pomalém hrnci, takže maso získá dokonalou křehkost a chutě se krásně prolnou.
Postup:
1. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a posypeme s ní zeleninu.
2. Vnitřní nádobu pomalého hrnce se zeleninou a slaninou dáme na pár minut do trouby pod gril lehce zatáhnout. Ve chvíli, kdy začne zelenina zlátnout, vyndáme.
3. Přidáme ostatní suroviny, osolíme maso, vše promícháme a vaříme na I. stupeň (LOW) 5-6 hodin. Po uvaření vyjmeme kuličky koření, maso a směs rozmixujeme.
4. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a na II. stupeň (HIGH) vaříme bez pokličky ještě dalších 30 minut. Před smetanou můžeme ještě dosladit nebo okyselit citrónem, jak máme rádi.
5. Ozdobíme brusinkovým terčem a podáváme s knedlíky nebo noky.
Ingredience
1 - 1,5 kg králičího masa |
250 g slaniny |
1/2 velké hlavy celeru |
3 petržele |
6 mrkví |
2 menší cibule nebo 1 velká |
1 lžička tymiánu |
6 kuliček nového koření |
10 kuliček pepře |
3 bobkové listy |
2 - 3 bobkové listy |
1 lžíce jablečného octa |
5 lžic cukru písek |
1 lžíce sůl |
200–400 g zakysané smetany |
Citron, brusinky a šlehačka na ozdobení |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 6 |
Délka přípravy: | 5-6 h LOW + 0,5 h HIGH |
Obsahuje: | králík |
Stupeň přípravy: | LOW + HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.