Králík na tymiánu
Související produkty
Detailní popis produktu
Kdo by odolal šťavnatému králíkovi připravenému pěkně pomalu s vůní tymiánu. Podávejte s bramborovou kaší pro ten pravý gurmánský zážitek.
Postup:
1. Odblaněného králíka si prošpikujeme slaninou, nasolíme a opepříme. Vložíme do pomalého hrnce.
2. Přidáme tymián, kmín, celou palici česneku a podlijeme vínem.
3. Spustíme na II. stupeň HIGH na 4-5 hodin.
4. 15 minut před koncem vložíme nádobu do trouby a pečeme na 180° C, dokud králík nedostane zlatavou kůrku.
5. Nakonec přidáme kousek másla a solí dochutíme šťávu z králíka.
6. Podáváme ideálně s bramborovou kaší.
Ingredience
1 králík nebo 4 králičí stehna |
100 g slaniny na prošpikování |
100 ml bílého vína na podlití |
1 dcl oleje na pečení |
1 velký česnek |
4 lžičky másla |
2-3 lžičky tymiánu |
4 lžičky mletého kmínu |
sůl |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4-6 |
Délka přípravy: | 4-5 hod. |
Obsahuje: | králík |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář