Krémové rizoto

0,10 Kč
Skladem

Vaření krémového risotta v pomalém hrnci má tu výhodu, že můžete dosáhnout bohaté a krémové konzistence bez neustálého míchání. K tomuto základnímu receptu pak můžete přidat i další suroviny podle chuti - například šafrán, houby, pórek či kuřecí nudličky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vaření krémového risotta v pomalém hrnci má tu výhodu, že můžete dosáhnout bohaté a krémové konzistence bez neustálého míchání. K tomuto základnímu receptu pak můžete přidat i další suroviny podle chuti - například šafrán, houby, pórek či kuřecí nudličky.

 

Postup:

1. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme ghí a cibuli restujeme na mírném ohni dosklovata. Pokud používáte pomalý hrnec vhodný na sporák, cibuli restujte přímo v nádobě pomalého hrnce.

2. Rýži neproplachujeme, rovnou nasypeme na cibulku a několik minut restujeme. Poté přilijeme víno a mícháme. Necháme jej vypařit.

3. Rýži přemístíme do pomalého hrnce, zalijeme téměř celým vývarem, přidáme malou lžičku soli, přiklopíme poklicí a vaříme na prvním stupni 2 až 2 a čtvrt hodiny.

4. Poté rýži promícháme a v případě potřeby přidáme trochu vývaru. Přidáme strouhaný sýr, promícháme. Pro ještě krémovější konzistenci a jemnější chuť můžeme na závěr přidat lžíci másla a nechat rozpustit.

5. Podáváme s grilovanými kuřecími prsíčky, posypané strouhaným sýrem a sekanou petrželku.

Ingredience

Risotto:

  • 250 g rýže arborio
  • 1 cibule
  • 1 lžíce ghí
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • sůl a mletý pepř

K podávání:

  • čerstvá petrželka
  • máslo dle chuti
  • parmezán

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 2 - 2h 15 m
Obsahuje: rýže arborio, parmezán
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: