Krémové rizoto
Související produkty
Detailní popis produktu
Vaření krémového risotta v pomalém hrnci má tu výhodu, že můžete dosáhnout bohaté a krémové konzistence bez neustálého míchání. K tomuto základnímu receptu pak můžete přidat i další suroviny podle chuti - například šafrán, houby, pórek či kuřecí nudličky.
Postup:
1. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme ghí a cibuli restujeme na mírném ohni dosklovata. Pokud používáte pomalý hrnec vhodný na sporák, cibuli restujte přímo v nádobě pomalého hrnce.
2. Rýži neproplachujeme, rovnou nasypeme na cibulku a několik minut restujeme. Poté přilijeme víno a mícháme. Necháme jej vypařit.
3. Rýži přemístíme do pomalého hrnce, zalijeme téměř celým vývarem, přidáme malou lžičku soli, přiklopíme poklicí a vaříme na prvním stupni 2 až 2 a čtvrt hodiny.
4. Poté rýži promícháme a v případě potřeby přidáme trochu vývaru. Přidáme strouhaný sýr, promícháme. Pro ještě krémovější konzistenci a jemnější chuť můžeme na závěr přidat lžíci másla a nechat rozpustit.
5. Podáváme s grilovanými kuřecími prsíčky, posypané strouhaným sýrem a sekanou petrželku.
Ingredience
Risotto:
- 250 g rýže arborio
- 1 cibule
- 1 lžíce ghí
- 150 ml suchého bílého vína
- 50 g strouhaného parmezánu
- 800 ml kuřecího vývaru
- sůl a mletý pepř
K podávání:
- čerstvá petrželka
- máslo dle chuti
- parmezán
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4 |
Délka přípravy: | 2 - 2h 15 m |
Obsahuje: | rýže arborio, parmezán |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.