Kuře kung pao
Související produkty
Detailní popis produktu
Správná příprava slavného asijského pokrmu kung pao má být podle čínské tradice jednoduchá a rychlá. S pomalým hrncem bude však ještě jednodušší, přičemž stačí opravdu jen těchto pár ingrediencí, abyste zakusili tu pravou nefalšovanou chuť Číny.
Postup:
1. Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, škrob a bílek. Vše promícháme a necháme chvíli marinovat (min. 30 min.).
2. Poté maso vložíme do Pomalého hrnce s trochou sezamového oleje. Přidáme chilli, česnek, zázvor a arašídy, které jsme si lehce předem opražili na pánvičce. Vaříme na II. stupeň 3 hodiny.
3. Asi 20 minut před podáváním zalijeme maso v Pomalém hrnci směsí z tmavé sójové omáčky, cukru, octa, škrobu, kuřecího vývaru a sezamového oleje. Jako příloha se hodí jasmínová rýže nebo nudle. Zdobíme jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Ingredience
600 g kuřecích stehen bez kosti |
2 - 6 sušených červených chilli papriček |
100 g opražených arašídů |
asi 3 cm čerstvého zázvoru nadrobno |
2 stroužky česneku na plátky |
jarní cibulka |
opražená sezamová semínka |
Marináda: |
1 bílek |
1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu |
1 lžíce sójové omáčky |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4 |
Délka přípravy: | 3 hodiny + 30 min |
Obsahuje: | kuřecí maso |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.