Kuře kung pao

0,10 Kč
Skladem

Správná příprava slavného asijského pokrmu kung pao má být podle čínské tradice jednoduchá a rychlá. S pomalým hrncem bude však ještě jednodušší, přičemž stačí opravdu jen těchto pár ingrediencí, abyste zakusili tu pravou nefalšovanou chuť Číny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Správná příprava slavného asijského pokrmu kung pao má být podle čínské tradice jednoduchá a rychlá. S pomalým hrncem bude však ještě jednodušší, přičemž stačí opravdu jen těchto pár ingrediencí, abyste zakusili tu pravou nefalšovanou chuť Číny.

Kure KungPao

Postup:

1. Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, škrob a bílek. Vše promícháme a necháme chvíli marinovat (min. 30 min.).

2. Poté maso vložíme do Pomalého hrnce s trochou sezamového oleje. Přidáme chilli, česnek, zázvor a arašídy, které jsme si lehce předem opražili na pánvičce. Vaříme na II. stupeň 3 hodiny.

3. Asi 20 minut před podáváním zalijeme maso v Pomalém hrnci směsí z tmavé sójové omáčky, cukru, octa, škrobu, kuřecího vývaru a sezamového oleje. Jako příloha se hodí jasmínová rýže nebo nudle. Zdobíme jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Ingredience

600 g kuřecích stehen bez kosti
2 - 6 sušených červených chilli papriček
100 g opražených arašídů
asi 3 cm čerstvého zázvoru nadrobno
2 stroužky česneku na plátky
jarní cibulka
opražená sezamová semínka
Marináda:
1 bílek
1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžíce sójové omáčky

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 3 hodiny + 30 min
Obsahuje: kuřecí maso
Stupeň přípravy: HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: