Kuře na paprice

0,10 Kč
Skladem

Rychlá večeře i nedělní oběd. Tahle česká klasika potěší v každém případě. Skvělá je s rýží, nezklame ani s těstovinami či knedlíkem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rychlá večeře i nedělní oběd. Tahle česká klasika potěší v každém případě. Skvělá je s rýží, nezklame ani s těstovinami či knedlíkem.

FFC5EB7D-25B3-4E08-ACDF-0340C1F36284

Postup:

1. Do Pomalého hrnce dáme nakrájenou cibuli, přidáme na čtvrtky rozporcované osolené a opepřené kuře, popřípadě slepici. Je dobré se zbavit přebytečné kůže, omáčka nebude tak mastná.

2. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, papriku a zalijeme vývarem.

3. Po 2 hodinách pečení na II. stupeň maso a koření vyndáme z hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme omáčku. V hrnku si rozmícháme hladkou mouku se smetanou a vlijeme do rozmixované omáčky.

4. Přidáme kousek másla, případně dochutíme, maso vrátíme do hrnce a vaříme 30 minut na II. stupeň a můžeme podávat.

Ingredience

kousek másla
1 větší cibule
celé kuře (slepice)
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl, pepř
300 - 400 ml vývar nebo bujón
100 ml smetana
několik kuliček pepře a nového koření
1 - 2 bobkové listy
taky je možné do základu dát kořenovou zeleninu

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 2,5 hod.
Obsahuje: kuřecí maso
Stupeň přípravy: HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: