Kuře na paprice
Související produkty
Detailní popis produktu
Rychlá večeře i nedělní oběd. Tahle česká klasika potěší v každém případě. Skvělá je s rýží, nezklame ani s těstovinami či knedlíkem.
Postup:
1. Do Pomalého hrnce dáme nakrájenou cibuli, přidáme na čtvrtky rozporcované osolené a opepřené kuře, popřípadě slepici. Je dobré se zbavit přebytečné kůže, omáčka nebude tak mastná.
2. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, papriku a zalijeme vývarem.
3. Po 2 hodinách pečení na II. stupeň maso a koření vyndáme z hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme omáčku. V hrnku si rozmícháme hladkou mouku se smetanou a vlijeme do rozmixované omáčky.
4. Přidáme kousek másla, případně dochutíme, maso vrátíme do hrnce a vaříme 30 minut na II. stupeň a můžeme podávat.
Ingredience
kousek másla |
1 větší cibule |
celé kuře (slepice) |
1 lžíce sladké mleté papriky |
sůl, pepř |
300 - 400 ml vývar nebo bujón |
100 ml smetana |
několik kuliček pepře a nového koření |
1 - 2 bobkové listy |
taky je možné do základu dát kořenovou zeleninu |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4-6 |
Délka přípravy: | 2,5 hod. |
Obsahuje: | kuřecí maso |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.