Pho Ga
Související produkty
Detailní popis produktu
Jednoduchá vietnamská kuřecí polévka vyniká neotřelou svěží chutí díky velké dávce čerstvých bylinek. Lehké rýžové nudle a jemné kuřecí maso zasytí, ale nezatíží. Proto se tento pokrm ve své domovině často podává jako snídaně.
Postup:
1. Na suché pánvičce osmažíme zázvor a cibuli úplně dohněda, rozmačkáme je a přendáme do Pomalého hrnce. Přidáme skořici, badyán, kardamom, cukr a sůl a zalijeme vývarem. Vaříme na II. stupeň 3 hodiny, aby se uvolnily chutě.
2. Kuřecí maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a dáme stranou. Vývar přecedíme, nudle připravíme podle návodu na obalu a poté je omyjeme ve studené vodě. Vývar uvedeme do varu.
3. Podáváme: Nudle rozdělíme do čtyř až šesti velkých misek. Na ně položíme proužky syrového masa, cibulku a koriandr. Zalijeme vařícím vývarem, ozdobíme výhonky a ihned podáváme. Zvlášť nabídneme čtvrtky citronu nebo limetky, rybí omáčku a chilli omáčku.
4. TIP: Kuřecí vývar můžeme samozřejmě připravit přímo z kuřete nebo slepice a uvařené maso použít místo zmíněných kuřecích prsou. Pak se polévka nemusí podávat zcela vroucí.
Ingredience
Vývar
- 1,5 - 2 l silný kuřecí vývar
- 2 cibule
- 3 cm kousek čerstvého galganu nebo zázvoru
- 5 hvězdiček badyánu
- 1 kousek skořice
- 10 zrnek kardamonu
- 1 lžička soli
K podávání
- 400 g kuřecích prsou
- 250 g plochých nebo tenkých rýžových nudlí
- 3 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
- 10 snítek koriandru
- 1 šálek výhonků mungo nebo sójových
- 10 snítek thajské bazalky
- 1 tence krájená čerstvá zelená nebo červená chilli paprička
- citronu nebo limetky
- rybí omáčka
- pálivá chilli omáčka
- česnek a chilli naložené v rýžovém octu
- tence krájená zelenina "julienne"
- 1 stvol citrónové trávy
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4 |
Délka přípravy: | 3 hod. |
Obsahuje: | rýžové nudle, kuřecí maso |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.