Quesadillas s trhaným hovězím masem
Související produkty
Detailní popis produktu
Quesadillas patří mezi typické mexické pokrmy, které se těší velké popularitě. Zkuste si je připravit sami doma a jako náplň použijte šťavnatou směs z trhaného hovězího masa. Ideální pokrm na oběd, večeři i posezení s přáteli.
Postup:
1. Hovězí maso si osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem a kajenským pepřem.
2. Dno pomalého hrnce CrockPot vytřeme přepuštěným máslem a maso na něj položíme.
3. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku a vývar. Pomalý hrnec zapneme na první stupeň a pečeme osm hodin.
4. Zhruba po čtyřech hodinách je dobré maso otočit.
5. Hotové maso si vyndáme z hrnce a pomocí vidliček natrháme na tenké proužky.
6. Natrhané maso zalijeme několika lžícemi vzniklé omáčky, aby získalo plnou chuť.
7. Rozloženou tortillu potřeme rajčatovým sugem (případně kečupem) a druhou čerstvým sýrem.
8. Tortillu s rajčatovým sugem položíme na rozpálenou pánvičku, rozložíme natrhané maso, posypeme kukuřicí, poklademe lístky čerstvého špenátu a posypeme nastrouhaným cheddarem.
9. Nakonec ji přikryjeme druhou tortillou s krémovým sýrem.
10. Obrátíme a pečeme i z druhé strany dozlatova. Nakonec ji rozkrájíme na osm dílků (jako pizzu).
Ingredience
Trhané maso |
750 g hovězí (zadní) |
1 lžíce přepuštěné máslo / řepkový olej |
2 šalotky |
1/2 lžičky sušený zázvor |
1/4 lžičky kajenský pepř |
150 ml vývar nebo voda |
sůl |
mletý pepř |
K podávání |
tortilly |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4 |
Délka přípravy: | 8 hod. |
Obsahuje: | hovězí maso, špenát |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.