Rajská polévka
Související produkty
Detailní popis produktu
Recept z tradiční české kuchyně. Zahřejte se jemnou rajskou polévkou provoněnou čerstvými rajčaty a bylinkami.
Postup:
1. Pánev nebo nádobu z pomalého hrnce (ta, která je k tomu určena) dáme na sporák, přidáme olej, na kterém orestujeme cibuli, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, bobkový list, bylinky a koření.
2. Vše buď vložíme do pomalého hrnce nebo pouze vrátíme nádobu zpět, přidáme vývar a vaříme na I. stupeň asi 4 hodiny.
3. Následně vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme.
4. Na konec můžeme zjemnit a ozdobit zakysanou smetanou a jarní cibulkou, nebo sýrovými tousty.
Ingredience
1 lžíce olivový olej |
1 velká cibule |
2 stroužky česneku |
1 kg krájených rajčat |
250 - 500 ml zeleninový vývar |
1 bobkový list |
hrst lístků bylinek: bazalka, tymián, oregano |
mletý pepř |
sůl |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí jídla: | 6 |
Délka přípravy: | 4 hod |
Obsahuje: | rajčata |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář