Jedna z nejtypičtějších hvězd české kuchyně bývá také obávaným kulinářským počinem. Pojďme zkusit klasickou svíčkovou s hovězím co nejvíce zjednodušit, aniž bychom ale tuto perlu ochudili o vynikající a jedinečnou chuť.
Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně...
Slyšeli jste někdy o tomto tradičním velikonočních pokrmu? Návrat k jednoduchému a levnému vaření našich babiček má více a více příznivců. Vyzkoušejte třeba Šumajstra.
Pokud hledáte jednoduché jídlo, tento recept na trhané krůtí v pita chlebu připravené v pomalém hrnci je to pravé! Šťavnaté maso se dokonale snoubí s čerstvým chlebem pita.
Báječný podzimní tip na masný pokrm pro celou rodinu nebo pozvané hosty jsou vepřová žebírka z libové části bůčku. Nad nimi můžete dlouze stolovat a dobře si popovídat.… U řezníka si řekněte o bůček s kostí nebo o ploché žebro z bůčku.
Až ochutnáte výsledek tohoto vynikajícího letního receptu, budete chtít další porci. Nasbírejte úrodu ze zahrádky a nechejte se zlákat kouzlem pomalého vaření. Čerstvé ingredience neztratí potřebné výživné látky a díky pomalému...