Řeřichová polévka
Související produkty
Detailní popis produktu
Máte rádi polévky, ale už vás nenapadají nové recepty? Co takhle osvěžit se řeřichou? Neotřelá chuť dodá říz klasickému zeleninovému krému a ztracené vejce příjemně ucelí lahodnou chuť.
Postup:
1. Zeleninu a koření vložíme do Pomalého hrnce do studené vody a necháme pomalu táhnout po dobu 3 až třeba 8 hodin, čím pomaleji a déle tím lépe. Vývar je lepší připravit si den předem. Když je vývar hotov, vyndáme z něj zeleninu.
2. Do vývaru přidáme nakrájený pórek a brambory a ochutíme. Až budou brambory měkké, vše rozmixujeme. Asi 1/2 hodiny před dokončením zjemníme smetanou a můžeme přidat i kousek másla.
3. Před podáváním polévky přidáme řeřichu (nešetříme) a necháme v polévce rozvonět. Jako ozdobu do polévky, ale nejen jako ozdobu, přidáme ztracené vejce.
4. Ztracené vejce: Větší hrnec naplníme vodou, přidáme 2 lžíce octa a ohříváme do té doby, až začnou vybíhat malé bublinky. Voda by neměla vřít.
5. Mezitím si rozklepneme čerstvé (do 10 dnů od snůšky) vejce do mističky. V hrnci vařečkou opatrně mícháme vodu tak, aby se vytvořil vodní vír. Až bude dostatečně silný, vlijeme do středu vejce. Vír se postará o to, aby se bílek udržel krásně pohromadě. Vejce stačí takto vařit 3 - 4 minuty. Žloutek by měl zůstat krásně tekutý.
Ingredience
Polévka
- 3 pórky
- 350 g brambor
- 75 g řeřichy (4 vaničky)
- 150 ml smetany 33 %
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Zeleninový vývar
- 1 mrkev
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- 4 - 6 kuliček celý pepř
- 2 - 3 kuličky nové koření
- 1 bobkový list
- 1 l vody
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí jídla: | 8 |
Délka přípravy: | 8 hod |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.