Šakšuka (Lečo z rajčat)
Související produkty
Detailní popis produktu
Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně k snídani. Vyzkoušejte tedy nejen jako lehkou večeři, ale třeba i na nedělní brunch.
Postup:
1. Jednoduše vložte všechny suroviny s výjimkou vajec a koriandru do varné nádoby CrockPotu.
2. Přikryjte víkem a vařte 4 hodiny na vyšší stupeň, nebo 5 – 6 na nižší.
3. Pak sejměte víko, rozbijte požadovaný počet vajec jako na volské oko a znovu přiklopte. Nechte vejce vařit 10 – 15 minut podle toho, jak moc uvařená je chcete mít.
4. Posypejte sekaným koriandrem a servírujte s kvalitním bílým chlebem a trochou hustého přírodního jogurtu.
5. TIP: V sezóně můžete zkusit přidat i lilek nebo cuketu z domácí sklizně!
Ingredience
1 červená cibule, najemno |
1 červená paprika, na kostičky |
1 zelená paprika, na kostičky |
6 stroužků drceného česneku |
2 lžičky sladké papriky |
1/2 lžičky římského kmínu |
1 lžička chilli prášku (volitelně) |
800 g čerstvých zralých rajčat (nebo 2 plechovky loupaných) |
1 lžíce cukru |
1 lžíce citrónové šťávy |
2 - 4 vejce |
K podávání: bílý chléb, hustý přírodní jogurt, snítka koriandru nahrubo |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4-6 |
Délka přípravy: | 3,5 – 4 hodiny |
Obsahuje: | lilek |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.