Šakšuka (Lečo z rajčat)

0,10 Kč
Skladem

Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně k snídani. Vyzkoušejte tedy nejen jako lehkou večeři, ale třeba i na nedělní brunch.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně k snídani. Vyzkoušejte tedy nejen jako lehkou večeři, ale třeba i na nedělní brunch.

Shakshka_1

Postup:

1. Jednoduše vložte všechny suroviny s výjimkou vajec a koriandru do varné nádoby CrockPotu.

2. Přikryjte víkem a vařte 4 hodiny na vyšší stupeň, nebo 5 – 6 na nižší.

3. Pak sejměte víko, rozbijte požadovaný počet vajec jako na volské oko a znovu přiklopte. Nechte vejce vařit 10 – 15 minut podle toho, jak moc uvařená je chcete mít.

4. Posypejte sekaným koriandrem a servírujte s kvalitním bílým chlebem a trochou hustého přírodního jogurtu.

5. TIP: V sezóně můžete zkusit přidat i lilek nebo cuketu z domácí sklizně!

Ingredience

1 červená cibule, najemno
1 červená paprika, na kostičky
1 zelená paprika, na kostičky
6 stroužků drceného česneku
2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky římského kmínu
1 lžička chilli prášku (volitelně)
800 g čerstvých zralých rajčat (nebo 2 plechovky loupaných)
1 lžíce cukru
1 lžíce citrónové šťávy
2 - 4 vejce
K podávání: bílý chléb, hustý přírodní jogurt, snítka koriandru nahrubo

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 3,5 – 4 hodiny
Obsahuje: lilek
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: