Vaření metodou Sous-vide
Co je sous-vide?
Sous-vide je jedinečná metoda přípravy jídla s dokonalým výsledkem, založená na pomalém několikahodinovém vaření masa ve vakuu, kdy v umělohmotném obalu maso necháte připravovat ve vodní lázni. V jeho důsledku je maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů. Luxusní název možná na první pohled odkazuje k něčemu složitému a nákladnému, opak je však pravdou. Tahle alchymie rozehrává v každém z nás požitek chutí a vůní. Ty se postupným rozvinutím rozprostřou celým pokrmem, bez připálení či rozvaření. Oproštěné o přebytečné tuky, se zachovaným vzhledem i aroma. A i když drží dokonalý tvar, už pod minimálním náporem vidličky se maso rozpadá na jednotlivá vlákna.
Multifunkční tlakový hrnec Turbo express CSC062X funkcí Sous-vide disponuje. Hrnec kombinuje hned několik spotřebičů, které nahradí a vám tak uspoří místo v kuchyni. Oproti samostatnému přístroji na Sous-vide má hrnec tu výhodu, že vaření probíhá v uzavřené izolované nádobě a šetříte tím energii za dohřev vody.
Kvalitní fólie nejen na sous-vide
Opomenout byste neměli ani alfu a omegu úspěchu sous-vide metody vaření, která vystřelí váš pokrm na high level, a sice vakuovou svářečku a kvalitní Foodsaver folie. Tyto drážkované fólie jsou určené pro vakuové balení potravin, a díky jejich pevnosti se dají používat i opakovaně. Lehce tak zavakuujete maso či zeleninu. Za pomocí vakuové svářečky FoodSaver nejen odsajete vzduch, čímž redukujete proces oxidace a připravíte maso na sous-vide metodu přípravy jídla, ale hotový pokrm můžete snadno ve fólii zamrazit a následně rozmrazovat či ohřívat v mikrovlnné troubě, kdykoli dostanete chuť na luxusní jídlo bez předešlé několikahodinové přípravy.