Španělský ptáček
Související produkty
Detailní popis produktu
Recept z tradiční české kuchyně. Smlsněte si na lahodně jemném masu tradičních chutí.
Postup:
1. Maso si odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa naklepeme, ale nesmíme udělat díry. Čím lépe je maso naklepané, tím dříve je hotové.
2. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme. Plátky masa potřeme hořčicí a na každý položíme plátek anglické slaniny. Doprostřed plátku položíme vejce, špekáček i okurku a plátky masa svineme. Pomocí režné nitě plátky dobře omotáme a svážeme hlavně konce, aby nám náplň "neutekla".
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Když máme čas a chuť, rozehřejeme tuk, na kterém orestujeme cibuli a následně maso, ale není to nutné.
4. Poté necháme pomalit tři hodinky na HIGH nebo pět hodin na LOW. Pak ptáčky vyndáme a doděláme omáčku.
5. Vajíčko i sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Do omáčky přidáme vejce i okurky a prohřejeme ji. Ve vodě si metličkami rozmícháme mouku, sůl i pepř a těstíčko nalijeme do omáčky.
6. Přilijeme nálev z okurek a vrátíme ptáčky, které necháme ještě hodinku pomalit. V případě malého množství tekutiny můžeme použít bujon.
Ingredience
8 plátků hovězího zadního masa |
1 velká cibule |
4 lžíce tuku |
8 lžic plnotučné hořčice |
2 vejce |
2 špekáčky |
8 plátků anglické slaniny |
4 sladkokyselé okurky |
sůl |
mletý pepř |
2-3 lžíce hladké mouky (omáčka) |
4 sladkokyselé okurky (omáčka) |
2-3 lžíce nálevu z okurek (omáčka) |
1 vejce (omáčka) |
hovězí vývar (omáčka) |
voda (omáčka) |
sůl (omáčka) |
mletý pepř (omáčka) |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 8 |
Délka přípravy: | 6 hod. |
Obsahuje: | hovězí maso |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.