Španělský ptáček

0,10 Kč
Skladem

Recept z tradiční české kuchyně. Smlsněte si na lahodně jemném masu tradičních chutí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Recept z tradiční české kuchyně. Smlsněte si na lahodně jemném masu tradičních chutí.

1 (15)

Postup:

1. Maso si odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa naklepeme, ale nesmíme udělat díry. Čím lépe je maso naklepané, tím dříve je hotové.

2. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme. Plátky masa potřeme hořčicí a na každý položíme plátek anglické slaniny. Doprostřed plátku položíme vejce, špekáček i okurku a plátky masa svineme. Pomocí režné nitě plátky dobře omotáme a svážeme hlavně konce, aby nám náplň "neutekla".

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Když máme čas a chuť, rozehřejeme tuk, na kterém orestujeme cibuli a následně maso, ale není to nutné.

4. Poté necháme pomalit tři hodinky na HIGH nebo pět hodin na LOW. Pak ptáčky vyndáme a doděláme omáčku.

5. Vajíčko i sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Do omáčky přidáme vejce i okurky a prohřejeme ji. Ve vodě si metličkami rozmícháme mouku, sůl i pepř a těstíčko nalijeme do omáčky.

6. Přilijeme nálev z okurek a vrátíme ptáčky, které necháme ještě hodinku pomalit. V případě malého množství tekutiny můžeme použít bujon.

Ingredience

8 plátků hovězího zadního masa
1 velká cibule
4 lžíce tuku
8 lžic plnotučné hořčice
2 vejce
2 špekáčky
8 plátků anglické slaniny
4 sladkokyselé okurky
sůl
mletý pepř
2-3 lžíce hladké mouky (omáčka)
4 sladkokyselé okurky (omáčka)
2-3 lžíce nálevu z okurek (omáčka)
1 vejce (omáčka)
hovězí vývar (omáčka)
voda (omáčka)
sůl (omáčka)
mletý pepř (omáčka)

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 6 hod.
Obsahuje: hovězí maso
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: