Svíčková na smetaně
Související produkty
Detailní popis produktu
Jedna z nejtypičtějších hvězd české kuchyně bývá také obávaným kulinářským počinem. Pojďme zkusit klasickou svíčkovou s hovězím co nejvíce zjednodušit, aniž bychom ale tuto perlu ochudili o vynikající a jedinečnou chuť.
Postup:
1. Maso a slaninu na 30 minut vložíme do mrazáku. Pak maso odblaníme, prošpikujeme slaninou a vložíme do pomalého hrnce.
2. Do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, koření (nejlépe zabalené do plátýnka či do kovového vajíčka na koření) a hrudku másla. Zasypeme hladkou moukou. Podlijeme vodou a dusíme na vyšším stupni 4 hodiny.
3. Vyjmeme z hrnce maso a vybereme koření. Omáčku rozmixujeme a přilijeme smetanu. Dochutíme octem.
4. Maso nakrájíme na plátky, vložíme zpět do omáčky a vaříme na vyšším stupni ještě 1 hodinu.
Ingredience
1 kg hovězí loupané plece |
3 větší mrkve |
1 velký celer |
3 petržele |
1 větší cibule |
200 g másla |
200 g slaniny nebo špeku na klínky |
5 kuliček nového koření |
5 kuliček pepře |
250 ml smetany ke šlehání nebo kysané smetany |
2 lžíce mléka |
2 lžíce hladké mouky |
3 bobkové listy |
dle chuti ocet |
2 lžíce soli |
cca 0,5 l vody |
K podávání: plátky citrónu, nakládané brusinky, houskový nebo karlovarský knedlík |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 6 |
Délka přípravy: | 5 hod. |
Obsahuje: | hovězí maso |
Stupeň přípravy: | HIGH |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.