Svíčková na smetaně

0,10 Kč
Skladem

Jedna z nejtypičtějších hvězd české kuchyně bývá také obávaným kulinářským počinem. Pojďme zkusit klasickou svíčkovou s hovězím co nejvíce zjednodušit, aniž bychom ale tuto perlu ochudili o vynikající a jedinečnou chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedna z nejtypičtějších hvězd české kuchyně bývá také obávaným kulinářským počinem. Pojďme zkusit klasickou svíčkovou s hovězím co nejvíce zjednodušit, aniž bychom ale tuto perlu ochudili o vynikající a jedinečnou chuť.

A5BDF835-7C91-47FF-8817-1D70F7867914  C00C6C6D-4B3D-4C23-AF86-509F59C74F39

Postup:

1. Maso a slaninu na 30 minut vložíme do mrazáku. Pak maso odblaníme, prošpikujeme slaninou a vložíme do pomalého hrnce.

2. Do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, koření (nejlépe zabalené do plátýnka či do kovového vajíčka na koření) a hrudku másla. Zasypeme hladkou moukou. Podlijeme vodou a dusíme na vyšším stupni 4 hodiny.

3. Vyjmeme z hrnce maso a vybereme koření. Omáčku rozmixujeme a přilijeme smetanu. Dochutíme octem.

4. Maso nakrájíme na plátky, vložíme zpět do omáčky a vaříme na vyšším stupni ještě 1 hodinu.

Ingredience

1 kg hovězí loupané plece
3 větší mrkve
1 velký celer
3 petržele
1 větší cibule
200 g másla
200 g slaniny nebo špeku na klínky
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
250 ml smetany ke šlehání nebo kysané smetany
2 lžíce mléka
2 lžíce hladké mouky
3 bobkové listy
dle chuti ocet
2 lžíce soli
cca 0,5 l vody
K podávání: plátky citrónu, nakládané brusinky, houskový nebo karlovarský knedlík

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 5 hod.
Obsahuje: hovězí maso
Stupeň přípravy: HIGH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: