Tradiční velikonoční Šumajstr
Související produkty
Detailní popis produktu
Slyšeli jste někdy o tomto tradičním velikonočním pokrmu? Návrat k jednoduchému a levnému vaření našich babiček má více a více příznivců. Vyzkoušejte třeba Šumajstra.
Postup:
1. V nádobě pomalého hrnce (pokud je k tomu určená) nebo na pánvi rozpalte sádlo a opečte na něm nakrájenou cibuli. Pak přidejte škvarky (pokud chcete), nadrobno nasekaný česnek, nastrouhanou mrkev a sušené houby.
2. Směs přendejte do pomalého hrnce, přidejte kroupy, fazole a veškeré koření. Zalijte vývarem nebo vodou. Přiklopte poklicí a zapněte hrnec na nižší teplotu (LOW). Čas nastavte na 3,5 hodiny.
Ingredience
1 lžíce sádla |
1 cibule |
3 - 4 stroužky česneku |
1 mrkev |
150 g ječných krup |
100 g fazolí |
400 ml vody nebo vývaru |
30 g sušených hub |
škvarky (dle preferencí) |
2 bobkové listy |
nové koření |
sůl a pepř |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 3 |
Délka přípravy: | 3,5 hod. |
Obsahuje: | houby, ječné kroupy, fazole |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář