Tradiční velikonoční Šumajstr

0,10 Kč
Skladem

Slyšeli jste někdy o tomto tradičním velikonočních pokrmu? Návrat k jednoduchému a levnému vaření našich babiček má více a více příznivců. Vyzkoušejte třeba Šumajstra.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Slyšeli jste někdy o tomto tradičním velikonočním pokrmu? Návrat k jednoduchému a levnému vaření našich babiček má více a více příznivců. Vyzkoušejte třeba Šumajstra.

kočičí tanec, Šumajstr nebo Pučálka. (3)

 

Postup:

1. V nádobě pomalého hrnce (pokud je k tomu určená) nebo na pánvi rozpalte sádlo a opečte na něm nakrájenou cibuli. Pak přidejte škvarky (pokud chcete), nadrobno nasekaný česnek, nastrouhanou mrkev a sušené houby.

2. Směs přendejte do pomalého hrnce, přidejte kroupy, fazole a veškeré koření. Zalijte vývarem nebo vodou. Přiklopte poklicí a zapněte hrnec na nižší teplotu (LOW). Čas nastavte na 3,5 hodiny.

Ingredience

1 lžíce sádla
1 cibule
3 - 4 stroužky česneku
1 mrkev
150 g ječných krup
100 g fazolí
400 ml vody nebo vývaru
30 g sušených hub
škvarky (dle preferencí)
2 bobkové listy
nové koření
sůl a pepř

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 3
Délka přípravy: 3,5 hod.
Obsahuje: houby, ječné kroupy, fazole
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: