Trhané krůtí maso v pita chlebu nebo burgeru
Související produkty
Detailní popis produktu
Pokud hledáte jednoduché jídlo, tento recept na trhané krůtí v pita chlebu připravené v pomalém hrnci je to pravé! Šťavnaté maso se dokonale snoubí s čerstvým chlebem pita.
Postup:
1. Cibuli nakrájíme a osmažíme na plotně. Můžeme použít přímo varnou nádobu pomalého hrnce, pokud je k tomu určená.
2. Poté přidáme rajčata, vývar, bylinky, sůl a pepř a zamícháme.
3. Vložíme maso a vaříme na nižší stupeň LOW 8 hodin.
4. Po této době maso vyndáme a natrháme.
5. Šťávu s rajčaty a cibulí rozmixujeme do hladka.
6. Znovu přidáme maso. Pořádně promícháme a zapneme udržování teploty.
7. Mezitím si připravíme Pita chléb nebo burger housky, sýr, zeleninu dle výběru, lžíci jogurtu/kysané smetany, lžíci majonézy, chilli, citron a sůl.
8. Smícháme ingredience na dresing: majonézu, jogurt, pár kapek citronové šťávy, chilli a sůl. Housky nebo pita chléb rozřízneme na poloviny a ohřejeme na pánvi.
9. A můžeme vrstvit. Chléb/houska - sýr - dresing - zelenina - maso - dresing - chléb/houska.
Ingredience
- 1,5 kg krůtího stehna s kostí
- 2 menší cibule
- plechovka krájených rajčat
- 100 ml vývaru
- lžíce kari
- lžička skořice
- sůl, pepř
- lžíce oleje
Na dresing
- lžíce jogurtu/kysané smetany
- lžíce majonézy
- chilli
- citrón
- sůl
Ostatní
- sýr
- čerstvá zelenina dle výběru
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí jídla: | 4-5 |
Délka přípravy: | 8 h |
Obsahuje: | krůtí maso |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.