Trhané krůtí maso v pita chlebu nebo burgeru

0,10 Kč
Skladem

Pokud hledáte jednoduché jídlo, tento recept na trhané krůtí v pita chlebu připravené v pomalém hrnci je to pravé! Šťavnaté maso se dokonale snoubí s čerstvým chlebem pita.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pokud hledáte jednoduché jídlo, tento recept na trhané krůtí v pita chlebu připravené v pomalém hrnci je to pravé! Šťavnaté maso se dokonale snoubí s čerstvým chlebem pita.

Postup:

1. Cibuli nakrájíme a osmažíme na plotně. Můžeme použít přímo varnou nádobu pomalého hrnce, pokud je k tomu určená.

2. Poté přidáme rajčata, vývar, bylinky, sůl a pepř a zamícháme.

3. Vložíme maso a vaříme na nižší stupeň LOW 8 hodin.

4. Po této době maso vyndáme a natrháme.

5. Šťávu s rajčaty a cibulí rozmixujeme do hladka. 

6. Znovu přidáme maso. Pořádně promícháme a zapneme udržování teploty.

7. Mezitím si připravíme Pita chléb nebo burger housky, sýr, zeleninu dle výběru, lžíci jogurtu/kysané smetany, lžíci majonézy, chilli, citron a sůl.

8. Smícháme ingredience na dresing: majonézu, jogurt, pár kapek citronové šťávy, chilli a sůl. Housky nebo pita chléb rozřízneme na poloviny a ohřejeme na pánvi.

9. A můžeme vrstvit.  Chléb/houska - sýr - dresing - zelenina - maso - dresing - chléb/houska.

 

Ingredience

  • 1,5 kg krůtího stehna s kostí
  • 2 menší cibule
  • plechovka krájených rajčat
  • 100 ml vývaru
  • lžíce kari
  • lžička skořice
  • sůl, pepř
  • lžíce oleje

Na dresing

  • lžíce jogurtu/kysané smetany
  • lžíce majonézy
  • chilli
  • citrón
  • sůl

Ostatní

  • sýr
  • čerstvá zelenina dle výběru

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí jídla: 4-5
Délka přípravy: 8 h
Obsahuje: krůtí maso
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: