Vepřová žebírka s libovým bůčkem

0,10 Kč
Skladem

Báječný podzimní tip na masný pokrm pro celou rodinu nebo pozvané hosty jsou vepřová žebírka z libové části bůčku. Nad nimi můžete dlouze stolovat a dobře si popovídat.… U řezníka si řekněte o bůček s kostí nebo o ploché žebro z bůčku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Báječný podzimní tip na masný pokrm pro celou rodinu nebo pozvané hosty jsou vepřová žebírka z libové části bůčku. Nad nimi můžete dlouze stolovat a dobře si popovídat.… U řezníka si řekněte o bůček s kostí nebo o ploché žebro z bůčku.

veprzebra

Postup:

1. Cibulku nakrájíme na kolečka, žebra posolíme. V pivu rozmícháme všechny suroviny kromě škrobu a nalijeme směs na žebra. Vaříme na nízký stupeň 8 hodin. Nemusíme kontrolovat, čas využijeme jinak.

2. Po uvaření slijeme šťávu do kastrůlku. V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu, promícháme se šťávou a nalijeme na žebra.

3. Keramickou nádobu vyjmeme a na chvíli necháme maso zapéci v troubě pod grilem.

4. Servírujeme dle chuti, můžeme oddělit žebírka od bůčku.

Ingredience

1,2 kg žebra s libovým bůčkem (včetně libového bůčku)
sůl
200 ml černého piva
3 jarní cibulky
3 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce Worcesterové omáčky
1 lžička uzené papriky
1 lžička hořčičného semínka

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 8 hod.
Obsahuje: vepřová žebra
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: