Vepřová žebírka s libovým bůčkem
Související produkty
Detailní popis produktu
Báječný podzimní tip na masný pokrm pro celou rodinu nebo pozvané hosty jsou vepřová žebírka z libové části bůčku. Nad nimi můžete dlouze stolovat a dobře si popovídat.… U řezníka si řekněte o bůček s kostí nebo o ploché žebro z bůčku.
Postup:
1. Cibulku nakrájíme na kolečka, žebra posolíme. V pivu rozmícháme všechny suroviny kromě škrobu a nalijeme směs na žebra. Vaříme na nízký stupeň 8 hodin. Nemusíme kontrolovat, čas využijeme jinak.
2. Po uvaření slijeme šťávu do kastrůlku. V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu, promícháme se šťávou a nalijeme na žebra.
3. Keramickou nádobu vyjmeme a na chvíli necháme maso zapéci v troubě pod grilem.
4. Servírujeme dle chuti, můžeme oddělit žebírka od bůčku.
Ingredience
1,2 kg žebra s libovým bůčkem (včetně libového bůčku) |
sůl |
200 ml černého piva |
3 jarní cibulky |
3 lžíce rajského protlaku |
1 lžíce sójové omáčky |
1 lžíce Worcesterové omáčky |
1 lžička uzené papriky |
1 lžička hořčičného semínka |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4-6 |
Délka přípravy: | 8 hod. |
Obsahuje: | vepřová žebra |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.