Zapečený lilek s parmezánem
Související produkty
Detailní popis produktu
Až ochutnáte výsledek tohoto vynikajícího letního receptu, budete chtít další porci. Nasbírejte úrodu ze zahrádky a nechejte se zlákat kouzlem pomalého vaření. Čerstvé ingredience neztratí potřebné výživné látky a díky pomalému vaření pokrm získá perfektní balanc chuti a textury.
Postup:
1. Nakrájejte lilek na 1 cm silné plátky, nasolte z obou stran a nechte 30 minut vypotit. Pak v cedníku opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.
2. Na středním plameni rozpalte pánev s troškou oleje a nechte lilky po dávkách zhnědnout. Nepřidávejte více oleje, je třeba lilky nechat rychle téměř připálit.
3. Varnou nádobu vašeho Crockpotu vytřete trochou oleje pomocí papírové utěrky. Rozšlehejte vejce v jedné míse, ve druhé smíchejte strouhanku s oreganem. Obalujte lilky ve vejci a ve strouhance.
4. Poklaďte dno hrnce, aniž by se lilky překrývaly. Vrstvu lilků potřete několika lžícemi rajčatové omáčky, posypejte trochou strouhaného sýra a rozložte několik natrhaných lístků bazalky. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny lilky. Završte zbylým strouhaným sýrem, parmezánem a trochou strouhanky, pokud nějaká zbyla.
5. Pod pokličku napněte čistou látkovou utěrku, která zachytí kondenzaci páry. Vařte na nízký stupeň 3,5 – 4 hodiny. Pro krásně hnědou kůrčičku můžete hotový pokrm i s varnou nádobou vložit na chvíli do trouby pod gril.
Ingredience
- sůl
- větší lilek
- celkem 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 120 g strouhanky
- l lžíce sušeného oregana
- 2 x 500 ml vaší oblíbené rajčatové omáčky
- 400 g strouhané mozzarelly nebo čedaru
- lístky bazalky
- strouhaný parmezán
Doplňkové parametry
Kategorie: | Recepty |
---|---|
Počet porcí: | 4-6 |
Délka přípravy: | 3,5 – 4 hodiny |
Obsahuje: | lilek |
Stupeň přípravy: | LOW |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.