Zapečený lilek s parmezánem

0,10 Kč
Skladem

Až ochutnáte výsledek tohoto vynikajícího letního receptu, budete chtít další porci. Nasbírejte úrodu ze zahrádky a nechejte se zlákat kouzlem pomalého vaření.  Čerstvé ingredience neztratí potřebné výživné látky a díky pomalému vaření, pokrm získá perfektní balanc chuti a textury.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Až ochutnáte výsledek tohoto vynikajícího letního receptu, budete chtít další porci. Nasbírejte úrodu ze zahrádky a nechejte se zlákat kouzlem pomalého vaření. Čerstvé ingredience neztratí potřebné výživné látky a díky pomalému vaření pokrm získá perfektní balanc chuti a textury.

Aubergine Parmigiana 2

Postup:

1. Nakrájejte lilek na 1 cm silné plátky, nasolte z obou stran a nechte 30 minut vypotit. Pak v cedníku opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.

2. Na středním plameni rozpalte pánev s troškou oleje a nechte lilky po dávkách zhnědnout. Nepřidávejte více oleje, je třeba lilky nechat rychle téměř připálit.

3. Varnou nádobu vašeho Crockpotu vytřete trochou oleje pomocí papírové utěrky. Rozšlehejte vejce v jedné míse, ve druhé smíchejte strouhanku s oreganem. Obalujte lilky ve vejci a ve strouhance.

4. Poklaďte dno hrnce, aniž by se lilky překrývaly. Vrstvu lilků potřete několika lžícemi rajčatové omáčky, posypejte trochou strouhaného sýra a rozložte několik natrhaných lístků bazalky. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny lilky. Završte zbylým strouhaným sýrem, parmezánem a trochou strouhanky, pokud nějaká zbyla.

5. Pod pokličku napněte čistou látkovou utěrku, která zachytí kondenzaci páry. Vařte na nízký stupeň 3,5 – 4 hodiny. Pro krásně hnědou kůrčičku můžete hotový pokrm i s varnou nádobou vložit na chvíli do trouby pod gril.

6. Před podáváním ozdobte trhanými lístky bazalky.
 

Ingredience

  • sůl
  • větší lilek 
  • celkem 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 120 g strouhanky
  • l lžíce sušeného oregana
  • 2 x 500 ml vaší oblíbené rajčatové omáčky
  • 400 g strouhané mozzarelly nebo čedaru
  • lístky bazalky
  • strouhaný parmezán

Doplňkové parametry

Kategorie: Recepty
Počet porcí: 4-6
Délka přípravy: 3,5 – 4 hodiny
Obsahuje: lilek
Stupeň přípravy: LOW

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: